Köszöntés

Tisztelt Kollégák! Kedves Vendégek!

A Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság Dél-Dunántúli Szekciójának (MAITT DD) és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének (PTE KK AITI) közös Tudományos Ülése 2024. szeptember 27-28 között kerül megrendezésre a zalakarosi Karos Spa Hotelben.

A korábbi MAITT DD Szekcióülések és Mediterrán Intenzíves Randevúk (MIRA) színvonalához hűen idén is számos új, a betegellátást érintő aktuális témát hoznak el a Dél- Dunántúli régió előadói. Az intenzív terápia kapcsán többek között szó lesz az ARDS-el, a veseelégtelenség kezelésével, valamint a táplálással kapcsolatos újdonságokról. Az aneszteziológia és fájdalom terápia szekcióban pedig többek között a megváltozott ellátási igényű betegek fogászati ellátásával, a szülészeti anesztéziával és a krónikus deréktáji fájdalommal kapcsolatban is hallgathatunk érdekesnek ígérkező előadásokat. Reményeink szerint a régióban végzett tudományos munkák bemutatása ösztönzi és ötletekkel látja el a jövő kutatóit, míg tanulságos eseteink ismertetése a mindennapi betegellátás javára válik majd. A „hagyományos” előadások és esetbemutatások mellett külön szekcióban szeretnénk a szakmánkhoz kapcsolódó újdonságokat, külföldi tapasztalatokat vagy éppen tudománytörténeti érdekességeket bemutatni. A programot egy gyakorlatorientált véralvadás menedzsment workshop teszi teljessé.

Nem titkolt célunk a tudományos szakmai programok mellett a régió kórházaiban dolgozó kollégák kapcsolat építésének elősegítése, a már meglévő régi ismeretségek fenntartása, elmélyítése. Bízunk benne, hogy ezen ismeretségek, kapcsolatok a kongresszuson túl egész évben fennmaradnak és elősegítik a régió betegellátását, tudományos és oktatói munkáját egyaránt. A társasági programokhoz kiváló lehetőséget nyújtanak a kongresszus helyszínéül szolgáló Karos Spa Hotel rekreációs szolgáltatásai is.

A konferencia OFTEX akkreditációja és a kreditpont meghatározása folyamatban van!

A szervezők nevében minden érdeklődőt szeretettel várunk rendezvényünkön:

Dr. Nagy Bálint


elnök
MAITT DD

Prof. Dr. Csontos Csaba


klinikaigazgató
PTE KK AITI